Skip links

Pilot projekti

STEM TJEDAN

Sedam dana posvećenih popularizaciji STEM-a uključuje tri glavne tematske cjeline:

  • „Mini STEM Faire Zadar“
  • „STEM za najmlađe i one starije“
  • „Innovation in Education“

Kroz predložene aktivnosti biti će realizirane promotivne radionice o korištenju digitalnih tehnologija usmjerene na širu javnost. Tijekom STEM tjedna svi zainteresirani sudionici moći će se okušati u programiranju i robotici na besplatnim radionicama te poslušati predavanja stručnjaka.

STEM HOUSE

Dizajniranje kuće stavlja naglasak na energetski obnovljive izvore energije i zaštitu okoliša, stoga zahtjeva posebne kuteve sagledavanja problema, ali i rješenja različitih struka. Pilot projekt sastoji se od tri dijela: dizajniranja makete, postavljanja elemenata te programiranja. Direktno se isprepliću fizika, informatika i robotika. Uskom suradnjom navedenih struka, a time i partnera projekta, moguće je izraditi funkcionalnu maketu energetski samoodržive kuće. Tijekom radionica izrade makete djeca će na konkretnom slučaju primijeniti sva znanja koja su stekli na radionicama robotike i automatike.

STEM PARK

Pilot projekt koji predviđa izradu i postavljanje znanstveno-edukativnog eksponata (npr. glazbena ograda, zvučno zrcalo i sl.) s ciljem ostavljanja trajne vrijednosti ovog projekta kako bi se popularizirali i demistificirali fizikalni koncepti.

STEM VRTIĆ

Popularizacija znanosti kroz kreativno razmišljanje i igru, pri tom rješavajući probleme iz područja fizike čini ove radionice idealnim alatom učenja za predškolski uzrast. U sklopu projekta jedan će zadarski vrtić biti opremljen najsuvremenijom STEM opremom, a sveučilišni nastavnici izradit će brošuru/priručnik za odgojitelje. U istom će biti prezentirana analiza rezultata provedbe pilot projekta.

 

Koristimo kolačiće kako bi Vama omogućili najbolje korisničko iskustvo i potpunu funkcionalnost internet stranice i servisa